Paris'te ne yenilir, ne içilir?


Yerel Şaraplardan sevdiklerim:

- Paul Cherrier / Sancerre 2009 (12 euro)

- Champagne Monopole Heidsieck & Co. 2009

- Chateau Fombrauge / Cuvee Le Cadran 2004 (23 euro)

- Chateau Petit-Village / Pomerol 2007 (60 euro-çok iyi)

- Chateau Rieussec / Sauternes 2000 (çok iyi)

- Domaine Bijet / Le Chapille 2009

- Chateau Larose-Trintaudon / Haut-Medoc 2007 (26 euro) 


Foie Gras
Yerel Lezzetlerden sevdiklerim:

- Conte (kaşarlar arasında favorim)

- Forme d'ambert (küflü beyaz/çok sert peynir)

- Camembert (krem/kaşar)

- Foie Gras (ördek/kaz ciğerinden yapılan ezme -sağdaki fotoğraf)

- Lazanya (ıspanak ve somonlu denenmeli)

Bir akşam yemeği;
- Les champignons de paris (mantar/kızartma)
- Le gratin dauphinois (fırında patates)
- Le paris brest (enfes bir fransız tatlısı/tüm pastanelerde bulunabilir)

**Bu arada bir şahsi keşif yaptım, bizim fransız bile şaşırdı..
Conte peynirle Moutarde dedikleri hardalları ve yeşil zeytin ekmek arası çılgın bir lezzet oluşturuyor...



"G. DETOU"  (58, rue Tiquetonne) 
Pastacılar için olmazsa olmaz; 

Pastacılık dünyasının ihtiyaç duyabileceği her şey burada... Dünyanın en iyi kakaosu, vanilyası, unu, hamuru vb vb vb pasta yaparken ne gerekebilirse hepsi burada. Paris'in en ünlü pastacılarının uğrak yeri burası... Pasta yapmayı seviyorsanız ya da en azından çikolata seviyorsanız buraya muhakkak uğramalısınız...

Yorumlar